Ik vind het heerijk om te verdwalen op internet. Soms kom ik dan iets tegen wat ik bijzonder vind. Dat deel ik dan op mijn blog.

 

Patta x Diadora N9000

Sneakerfreaks opgelet: vanaf zaterdag 25 januari start de verkoop van de Patta x Diadora N9000, bij Patta in Amsterdam. Voor € 150,- bezit je een paartje.

Olympisch kampioenen
Het N9000-model van het Italiaanse Diadora komt uit de jaren ‘80. De runners werden gedragen door Olympische kampioenen als Daley Thompson en Sebastian Coe.

Tin
Een nice-to-know is dat in de rand van de schoen, de zogenaamde sockliner, ‘Sn’ is verwerkt. Dit is het symbool voor het scheikundig element tin en is een verwijzing naar de tiende verjaardag van Patta. 

Aan de klassieke materiaalformule van Japans suède, kwaliteitsleer en nylongaas wordt door Patta niet getornd. Slechts de kleurencombinatie van de runner is nieuw. De Patta x Diadora N9000 wordt bovendien gemaakt in Italië.

AktieSport
Veel gehoord commentaar op bijvoorbeeld Facebook is dat zonder de samenwerking deze sneaker bij AktieSport op de plank had gestaan. Ik ben echter van mening dat Patta een oog heeft voor originals.

Als ik mijn ogen een beetje samenknijp dan herken ik een beetje New Balance 1500, maar ook de Nike Pegasus ‘89 en de Puma Blaze of Glory. Kortom: ook de Diadora N9000’s passen in het straatbeeld van nu. Dankzij samenwerkingen als deze worden de oude modellen wederom populair. Het is tijd voor Diadora om herontdekt te worden.

De foto’s zijn gemaakt door Patrick Mordi. Wil je zien hoe de Patta x Diadora N9000 ‘aan de voet staat’? Check dan Lacebag.

Nike heeft een nieuw model Air Max ontwikkelt, de Nike Air Max 2013+. Ter ere van het nieuwe model hebben ze op basis van de looks en de materialen van de Air Max 2013+ de oudere modellen ook een nieuwe look gegeven.

3 weken geleden heropende Patta haar winkel op een nieuwe locatie aan de Zeedijk in Amsterdam. De 'opening exclusive products' en de lancering van de Patta x Converse Pro Leather Collection maakten de heropening extra speciaal. De video is een recap van de dag.

Ook Patta ontwierp een Reebok Workout ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Reebok-sneaker. Voor het ontwerp nam Patta het begrip ‘exercise’ als uitgangspunt in de breedste zin van het woord. Snel versus langzaam, onhandigheid versus gratie. En dus ook de schildpad.. versus de haas.

Om de vijfentwintigste verjaardag van de Reebok Workout te vieren zocht het schoenenmerk de samenwerking met 15 (sneaker)winkels wereldwijd. Elke winkel ontwierp een Reebok Workout naar eigen interpretatie van het klassieke model van Reebok. De release van de 15 verschillende designs van de Reebok Workout is 15 februari 2012. Bekijk 15 Reebok Workout Low Plus-designs

Jordan Spizike (University Blue/White-Italy Blue-Vivid Orange)

Jordan Spizike (University Blue/White-Italy Blue-Vivid Orange)

(Bron: nicekicks.com)

Reebok Workout 25th Anniversary x 24 Kilates BarcelonaOm de vijfentwintigste verjaardag van de Reebok Workout te vieren zocht het schoenenmerk de samenwerking met 15 (sneaker)winkels wereldwijd. Elke winkel ontwierp een Reebok Workout naar eigen interpretatie van het klassieke model van Reebok. De release van de 15 verschillende designs van de Reebok Workout is 15 februari 2012.Eén van de door Reebok geselecteerde winkels is 24 Kilates uit Barcelona. Op het weblog van 24 Kilates geeft de retailer uitleg over het design van haar Reebok Workout.Website Highsnobiety heeft in samenwerking met Reebok een minisite gemaakt waar aandacht geschonken wordt aan het project.

Reebok Workout 25th Anniversary x 24 Kilates Barcelona

Om de vijfentwintigste verjaardag van de Reebok Workout te vieren zocht het schoenenmerk de samenwerking met 15 (sneaker)winkels wereldwijd. Elke winkel ontwierp een Reebok Workout naar eigen interpretatie van het klassieke model van Reebok. De release van de 15 verschillende designs van de Reebok Workout is 15 februari 2012.

Eén van de door Reebok geselecteerde winkels is 24 Kilates uit Barcelona. Op het weblog van 24 Kilates geeft de retailer uitleg over het design van haar Reebok Workout.

Website Highsnobiety heeft in samenwerking met Reebok een minisite gemaakt waar aandacht geschonken wordt aan het project.

Vans California - Spring 2012. Zo hard gaat het. De winter van 2012 is nog niet afgelopen of de voorjaarscollectie is alweer bijna verkrijgbaar bij onder andere Extra Butter.

Vans California - Spring 2012. Zo hard gaat het. De winter van 2012 is nog niet afgelopen of de voorjaarscollectie is alweer bijna verkrijgbaar bij onder andere Extra Butter.

Nike Pre Montreal Racer VNTG (voorjaar 2012). De schoen vernoemd naar middellange afstandsloper Steve ‘Pre’ Prefontaine uit de jaren ‘70. Prefontaine werd getraind door Bill Bowerman, die Blue Ribbon Sports oprichtte, later Nike.

Nike Pre Montreal Racer VNTG (voorjaar 2012). De schoen vernoemd naar middellange afstandsloper Steve ‘Pre’ Prefontaine uit de jaren ‘70. Prefontaine werd getraind door Bill Bowerman, die Blue Ribbon Sports oprichtte, later Nike.